Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
Gdzie znalazłam taki wierszyk?
PRZĘDŹ PAJĄCZKU JAK PRZĘDZIESZ ZARABIAJ TO IMIĘ TY MYŚLISZ ŻE JA NIE WIEM KTO W TEM GROBIE DRZEMIE JEST W SERCU A NIE RYCHŁO ZGOI SIĘ RANA SĄ KWIATY ŁEZ MYCH PEŁNE MOGIŁA ZBYT ZNANA
|
|
|
|
|
"Świat widzieć w jednym ziarnku piasku, niebo w przydrożnej koniczynie, Dłonią ogarnąć nieskończoność, a wieczność zamknąć w godzinie... Myśl:Williama Blake"a ...
|
|
|
terro
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2010, 06:05:51 » |
Odpowiedz
|
Świetny ten nagrobek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2010, 06:59:30 » |
Odpowiedz
|
w zasadzie to całkiem niedaleko, z drugiej strony napis jest już po ukraińsku, nie wierszyk (a szkoda)
|
|
|
|
|
"Świat widzieć w jednym ziarnku piasku, niebo w przydrożnej koniczynie, Dłonią ogarnąć nieskończoność, a wieczność zamknąć w godzinie... Myśl:Williama Blake"a ...
|
|
|
Sosna
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2010, 07:49:46 » |
Odpowiedz
|
FAJNY! Tyle, że tam jest napisane..... pająZku 
|
|
|
|
|
|
Ewa 
|
|
|
Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 24, 2010, 07:55:29 » |
Odpowiedz
|
no tak, dowodzi to, że człowiek czytając nie zwraca uwagi na litery w środku wyrazu, ale pewne jest, że chodzi raczej o pajączka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 25, 2010, 12:25:55 » |
Odpowiedz
|
w pobliżu jest jeszcze jedna dość ciekawa płyta nagrobna mech ją mocno zazielenił, ale po jego oczyszczeniu daje się odczytać treść Myślę, że ona niektórych naprowadzi na miejsce gdzie znalazłam wierszyk o pajązku 
|
|
|
|
|
|
|
|
Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2010, 08:08:32 » |
Odpowiedz
|
Odpowiadam więc - Sitno, cmentarz za szkołą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Delphi
Weterani
Joanna Pić
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2010, 10:11:42 » |
Odpowiedz
|
niestety nie odnalazłam daty ani przy wierszu ani przy inskrypcji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wanted
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 25, 2010, 11:00:01 » |
Odpowiedz
|
Miaałeem obstawiać Szczebrzeszyn 
|