Artur Pawłowski
Weterani
|
Pracownicy telekomunikacji mają czasem niezłą fantazję... oto telefon, do którego trzeba przedzierać się przez wysokie trawy.... znajduje się na skraju Roztocza Środkowego... ale gdzie dokładniej?
|
|
|
|
|
Od Kraśnika do Lwowa - przygoda trwa ...
|
|
|
Drwalik
Weterani
wędrówką życie jest człowieka
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 15, 2010, 10:52:17 » |
Odpowiedz
|
A czy działa ?  Pozdrawiam Drwalik
|
|
|
|
|
|
Co ja tutaj robię , co ja robię tu....
|
|
|
Mgiełka
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 15, 2010, 11:07:45 » |
Odpowiedz
|
 Mają ludzie wyobraźnię!
|
|
|
|
|
|
"Tak, jak giną wilki- ginie wolność".
"If for honesty You want apologies I don't sympathize" M.L.Gore
|
|
|
Sosna
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2010, 08:02:00 » |
Odpowiedz
|
Ten telefon stoi sobie nieopodal kaplicy p.w. św. Piotra i Pawła. Trzeba jednak wiedzieć, że on tam jest  żeby go wypatrzeć.
|
|
|
|
|
|
Ewa 
|
|
|
Tomasz Piotrowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2010, 08:04:23 » |
Odpowiedz
|
Mnie też on zawsze zadziwiał. Pewnie działa ale kto by tam sprawdzał i w te chaszcze się pakował heh A stan taki jak widzimy utrzymuje się od czasu kiedy go tam ustawiono. (patrz zdjęcie niżej)
|
|
|
|
Artur Pawłowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2010, 08:52:05 » |
Odpowiedz
|
Faktycznie, bez zmian. Pałętałem się w okolicy rezerwatu Wieprzec i trafiłem do wsi Wychody. Telefon znajduje się przy rozwidleniu szos, koło wspomnianej kaplicy. A czy działa ?  Kto wie... może działa. Musiałbym mieć kartę telefoniczną telekomunikacji, aby to sprawdzić, ale nie mam a kiosku obok brak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz Piotrowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2010, 08:55:52 » |
Odpowiedz
|
Taki typowy kiosk z gazetami to najbliżej w Zamościu jest, czyli gdzieś tak z 10 km od tej semi-budki  Chociaż może w tym sklepie na przeciwko, pod drugiej stronie szosy mają karty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cez
Weterani
Niewidzialny Różowy Jednorożec.
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 16, 2010, 09:23:52 » |
Odpowiedz
|
Ach Kochani Wy moi interlokutorzy (czy mogę się do Was tak zwracać) ! Dlaczego Wasze domniemania nie sięgają dalej, głębiej? Dlaczego nie roztaczają się, aż po dalekie horyzonty wyobraźni? Onegdaj ludzie np. zakochani spotykali się ukrywając swoje uczucia przed wścibskimi za sosnami, dębami i innymi takimi miejscami. Pomniki tam nawet istnieją. Opisywaliście takie przypadki na forum. A może i teraz jacyś zakochani korzystają z takich miejsc, ukrywają się przed zazdrosnymi mężami i wrednymi żonami w takich właśnie chaszczach. Jak miło wyznawać miłość, kiedy automat mówi ... "wrzuć monetę, wrzuć monetę ... " Aha. Teraz są jakieś karty telefoniczne. A może to jest dobre miejsce dla ... TW ?
|
|
|
|
|
|
 "Wypoczynek, jak wszystko, kończy się zmęczeniem." A. Dumas "Są na niebie i ziemi rzeczy, które się ... fizjologom nie śniły". -Gdzieś przeczytane.
|
|
|
Artur Pawłowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 16, 2010, 10:46:00 » |
Odpowiedz
|
TW? Być może.... trzeba powołać komisję śledczą!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz Piotrowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 16, 2010, 11:27:29 » |
Odpowiedz
|
Heh Zacni moi Przedmówcy zauważyć raczyć jednak nie zdołali innego faktu - jakże pozytywnego! Wszak mimo upływu lat obiekt ów telekomunikacyjny stoi bez najmniejszej rysy, nie upstrzony sprayem, nie porąbany siekierą, nie skopany, nie pobity... nie opluty nawet! A wszak niedaleko jest sklep spożywczy, gdzie ludność męska, miejscowa uzupełnia poziom alkoholu we krwi - i to obficie - o czym świadczy struktura gruntu pod sklepem, który onegdaj badałem - żużel z bardzo dużym udziałem kapsli po piwie. Świadczy to niezbicie o tym, iż ludność tamtejsza ma niezwykle wysoki poziom kultury, nie osiągalny dla mieszkańców miast! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artur Pawłowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 16, 2010, 11:33:08 » |
Odpowiedz
|
 Tak jest!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cez
Weterani
Niewidzialny Różowy Jednorożec.
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 16, 2010, 12:15:29 » |
Odpowiedz
|
A juści, a zaliż ! Choć... A może dla owej ludności odległość takowa ( od uroczyska podsklepowego do obiektu naszego zainteresowania) jest po prostu nie do przeczołgania, znaczy się nie do pokonania? Może ów stan, jak go nazwałeś ładnie "nieosiągalny" jest tu właśnie przeszkodą?
|
|
|
|
|
|
 "Wypoczynek, jak wszystko, kończy się zmęczeniem." A. Dumas "Są na niebie i ziemi rzeczy, które się ... fizjologom nie śniły". -Gdzieś przeczytane.
|
|
|
Tomasz Piotrowski
Weterani
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 16, 2010, 12:27:59 » |
Odpowiedz
|
Jednakowoż zawzdyż teza ta chwiejna ostać się pod naporem szkwału kolejnych argumentów nie może! Aboć, wszak zważ, że rolnik to człek krzepki, by nie rzec najkrzepniejszy, i obalić go byle piwem globalnego browaru nie podobna, choćby i krzynkę wytrąbił. A i wino klasy "Palikot", szkody w jego orientacji pionowej nie poczyni. Dowodem na to są równe pasy pól, mimo że na podwójnym gazie traktorzyści wszak często jeżdżą. Tako, z moich obserwacji wynika niezbicie, iż zmożonych do tego stopnia, iż czołgających się - na wsiach rzadko się widuje. Acz nie powiem - czasem widuje się rzeczywiście!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|